Riihimäen Kansantanssijat on perustettu vuonna 1961 ja se on osa valtakunnallista nuorisoseurajärjestöä. Aluetoimisto on Etelä-Häme. Seura tarjoaa sitoutumatonta kansantanssitoimintaa kaikenikäisille painottaen kuitenkin lasten ja nuorten toimintaa.

Kansantanssi on monipuolinen harrastus, joka kehittää kehonhallintaa, rytmitajua, motoriikka ja sosiaalisia taitoja. Esiintymiset, matkat ja osallistumiset koti- ja ulkomaisiin kansantanssitapahtumiin ovat oleellinen osa harrastusta. Kaikkien ikäryhmien harjoitukset sisältävät runsaasti erilaisia tekniikkaharjoituksia, liikuntaleikkejä sekä tansseja. Lasten harjoituksissa noudatetaan taiteen perusopetuksen periaatteita. Sekä lapset että aikuiset osallistuvat koti- ja ulkomaisiin kansantanssitapahtumiin.

Riihimäen Kansantanssijoilla on perustamisestaan lähtien ollut aktiivista kansainvälistä toimintaa. Seura järjestää joka viides vuosi kansainväliset kansantanssijuhlat Riihimäellä. Viimeksi juhlat pidettiin kesällä 2016. Vieraina olivat ryhmät Irlannista, Italiasta, Saksasta ja Unkarista. Seuraavien kesäksi 2021 suunniteltujen kansainvälisten juhlien valmistelu aloitetaan tulevalla kaudella. Samalla juhlitaan myös Riihimäen Kansantanssijat ry:n 60-vuotista taívalta. Seuran ryhmät vierailevat usein ulkomailla. Kesällä 2018 kansantanssijoiden aikuisryhmä osallistui Saksassa Laggenbeckissa järjestetyille kansainvälisille kansantanssifestivaaleille ja nyt elokuussa 2019 Italiassa Trevisossa järjestettyille kansantanssijuhlille.

Kansantanssitoiminnasta ja ilmoittautumisesta ryhmiin löydät lisää tietoa Ryhmät- sekä Uutiset-sivuilta.

Riihimäen Kansantanssijat on myös Facebookissa.


Uutiset

Kevät- ja kesätauko (31.03.2020)
Koronarajoitusten vuoksi kaikilla ryhmillä on superpitkä kevät- ja kesätauko. Ryhmien harjoitukset alkavat vasta elo-syyskuun vaihteessa. Seuraa ilmoituksia www..

21.01.2015  Tulemme esiintymään eri tilaisuuksiin
21.01.2015  Kansallispukujen vuokraus
21.01.2015  Järjestyksenvalvonta
21.01.2015  Ilmoittaudu kansantanssiin



Tapahtumakalenteri

Kansallispukutuuletus (Sunnuntai  9.8.2020)